flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

08 грудня 2017 року відбувся День відкритих дверей у Покровському районному суді Дніпропетровської області

11 грудня 2017, 15:27

В Покровському районному суді Дніпропетровської області 08 грудня 2017 року було проведено День відкритих дверей. У заході прийняли участь учні 5 НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Покровський ліцей». Даний захід було проведено в рамках Всеукраїнського тижня права.

Ключовою метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до закону, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності суду.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, екскурсію приміщеннями суду, присутність у судовому засіданні під час розгляду судових справ, проведення вікторини з питань права та бесіду з в.о. голови суду Пустовар Оксаною Савеліївною.

Біля самого входу з вітальним словом до учнів звернулися керівник апарату суду Ізіменко Валентина Володимирівна та заступник керівника апарату Головко Вікторія Костянтинівна і провели їх до кабінету в.о. голови суду Пустовар Оксани Савеліївни, яка продемонструвала учням символи судової влади, які є обов’язковими атрибутами судового процесу: мантія та нагрудний знак. Окрім цього Оксана Савеліївна розказала учням про деякі особливості розгляду судових справ, поняття нарадчої кімнати, можливості відео конференцзв’язку, види судових рішень, правила поведінки під час судового процесу і т.д.

Після пізнавальної розповіді в.о. голови суду Пустовар О.С. запросила учнів відвідати судове засідання по кримінальному провадженню.

Після закінчення судового засідання, спеціаліст з питань персоналу Покровського районного суду Дніпропетровської області Дрозь Яна Геннадіївна виступила з доповіддю на тему: «Історія Покровського районного суду Дніпропетровської області та основні символи судової влади».

На даний захід була запрошена начальник Покровського відділу Синельниківської місцевої прокуратури Маковецька Людмила Олексіївна, яка розповіла учням про злочинність неповнолітніх, особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, наслідки та вплив на подальше життя дитини.

Також на даний захід була запрошена інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Покровського ВП СВП в Дніпропетровській області Захарчук Юлія Юріївна, яка розповіла учням про відповідальність неповнолітніх та її види.

Наприкінці заходу учням було проведено правову вікторину, після якої переможцям було вручено призи та грамоти.

По закінченню заходу школярі із задоволенням фотографувалися на пам’ять.

За повідомленням прес-служби суду